Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar
2013-2014 akademik yılı için burs başvuru süresi sona ermiş olup, duyuru bilgi amaçlı olarak web sayfamızda yer almaktadır.

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 engelli öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

Burs Posteri

Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

• Sabancı Vakfı Bursları, 2013 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:

Ankara Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

TS-2

Çukurova Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

Ege Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

MF-1, 2, 3, 4

• Burs başvurusu için 2013 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir:
    MF-1, 2, 3, 4 Puanı: 430
    TM-1, 2, 3 Puanı: 420
    TS-1, 2 Puanı: 420
    DİL-1 Puanı: 420
  • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
  • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
  • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 350 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.

Son Başvuru Tarihi

Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından en geç 11 Ekim 2013 akşamına kadar kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası