Bener Erkorur (Sezon 01 - Bölüm 28)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Otizmli Bireylere Sporla Destek Olan Sportizm Kulübü Başkanı Bener Erkorur

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 25 Nisan 2010 tarihindeki konuğu, Sakarya'da 2001 yılından bu yana otizmli bireylere spor faaliyetleri yaptırarak kişisel becerilerinin gelişmesine ve topluma katılmalarına destek olan Bener Erkorur.

Bener Erkorur, kendini otizmli bireylerin spor yoluyla gelişimine adayan bir spor öğretmeni. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretmenlik bölümünden mezun olan ve Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimine devam eden Bener Erkorur, Sakarya'da kurduğu Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde kulüp direktörü olarak görev yapıyor. Erkorur, "sportizmi", spor ile otizm olgularının birleşimi sonucu oluşan, "spor ile yaşam programı" olarak tanımlıyor ve sportizm programlarının, tedavi edici programlar değil spor eğitimi içeren yaşam programları olduğunu söylüyor.

Bener Erkokur, Sportizm Derneği desteğiyle, otizmli bireylerin özel eğitmenler eşliğinde spor yapmalarını, hayat ile gerçek anlamda tanışmalarını sağlıyor. Bu spor aktiviteleri ile otizmli bireylerin, aşırı asabiyet ve kontrolsüz hareketlerden kurtulmaları sağlanırken, kişisel becerilerinin gelişmesi ve toplumsal hayata katılmaları konusunda olumlu yönde gelişmeler kaydediliyor. Spor becerilerinin kazanılmasından sonra otizmli bireylerde yaşam, sosyal ve dil gelişiminde olumlu değişiklikler gözlemleniyor.

Bener Erkorur, 2009'da Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Şampiyonası'na 4 sporcusunun katılmasına önayak oldu. Sportizm programlarına devam eden otizmli sporcular, Türkiye Özel Sporcular Fedarasyonu'nun organize ettiği başka turnuvalara da katıldı. 20 kişilik sportizm ekibinde yer alan Burak Erdoğan, sportizm sporcusu olarak şu anda Türkiye'nin tenis oynayan ilk otizmli bireyi.

Daha fazla bilgi için:
www.sportizm.org.tr