Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Benim de Söyleyeceklerim Var!
Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Benim de Söyleyeceklerim Var! Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Benim de Söyleyeceklerim Var! Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Benim de Söyleyeceklerim Var!

Proje Künyesi

Kurum: Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği

Amacı: 10-13 yaş grubu dezavantajlı çocukları güçlendirerek kendilerini ifade edebilecekleri araçlara erişimlerini sağlamak

İli: İstanbul

Hibe Tutarı: 39.050 TL

Proje Süresi: 1 Nisan 2014 – 1 Nisan 2015

Mevcut Durum

Tarlabaşı’nda ebeveynlerin okuma-yazma oranının düşük olması kamu hizmetlerine erişimde zorluklar yaşamalarına neden olmaktadır. Tarlabaşı’nda yaşayan çocuklar, ailelerini gündelik işlerinde ve resmi kurumlarla ilişkilerinde temsil etmektedirler. Tarlabaşı’nda büyüyen çocuklar erken yaşta ebeveyn sorumlulukları üstlenmekte, bu sebeple çocuk olmanın tadını çıkaramamakta ve haklarından habersiz olarak büyümektedirler.

Projenin Hedefledikleri

• İstanbul, Tarlabaşı’nda:
    • 10-13 yaş arası 20 çocuk, her hafta çocuk hakları, çevre ve engellilik gibi tematik konularda düzenlenen seminer ve atölyelere katılacak.
    • Çocuklar, tematik seminerle ilgili her 3 ayda bir dergi çıkaracak.
    • Dergi üretim sürecinde çocuklar, fotoğraf çekme, haber yazma, röportaj yapma gibi görevlerde yer alarak takım çalışması becerileri geliştirecekler.
    • Dergiler dağıtıldıktan sonra, kampanyalar, kamu çalışanları ile buluşmalar ve diğer farkındalık artıcı faaliyetler düzenlenecek, böylece Tarlabaşı’ndaki çocukların sorunlarıyla ilgili toplumda farkındalık yaratılacak.

Projenin Sonuçları

• İstanbul, Tarlabaşı’nda:
    • 10-15 yaş arası 30 çocuk, her hafta çevre, atıklar ve geri dönüşüm, engelli hakları, okul ve kadın hakları konularında düzenlenen atölye ve buluşmalara katıldı.
    • Çocuklar, tematik konularla ilgili her 3 ayda bir olmak üzere 4 adet dergi çıkardı.
    • Dergi üretim sürecinde çocuklar, fotoğraf çekme, haber yazma, röportaj yapma gibi görevlerde yer alarak takım çalışması becerileri geliştirdiler.
    • Dergiler sosyal medya hesaplarında yaygınlaştırıldı. Dergiyi hazırlayan çocuklar Açık Radyo'nun Söz Küçüğün programına katılarak dergiyi ve yaşadıkları sorunları paylaştılar.