Mardin Kültür Derneği: Bir Mardin Hikayesi

Amacı: Gençlerin tiyatro aracılığıyla güçlenmesi

İlleri: Mardin

Hibe Tutarı: 112.000 TL

Proje Ortağı: AFS Gönüllüleri Derneği, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST)

Proje Süresi: 1 Ağustos 2016 – 14 Temmuz 2017

Mevcut Durum

Mardin çok dilli ve kültürlü bir şehir olmakla birlikte şehirde gençler için sosyal ve kültürel imkanlar oldukça kısıtlıdır. Gençlerin kültür sanat faaliyetleriyle katılımlarını sağlayacak metotlar kullanılmasına ihtiyaç vardır.

Projenin Hedefledikleri

• İstanbul ve Mardin'de:
    • Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden 20 genç 8 ay boyunca çalışarak içinde yaşadıkları toplumu anlatacakları bir oyun oluşturacak.
    • Gençler oyunu farklı mekanlarda sergileyerek 1.450 öğrenciye ulaşacak ve proje hakkında söyleşi yapma imkanı bulacak.
    • Oyunun yanı sıra dil, çok kültürlülük, toplumsal cinsiyet gibi atölyeler kapsamında gençlerle toplumsal barış ve toplumsal cinsiyet temaları da derinlemesine ele alınacak.
    • Eğitim ve buluşmalarla İstanbul ve Mardin’de yaşayan gençler arasında birlikte yaşama kültürü geliştirilecek.