"Bir Şans Ver" Oyunu (2008-2009)

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle 2006 yılında tiyatronun çocuklara ve daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla başlattığı sanat yolculuğuna 2008-2009 öğretim yılında 'Bir Şans Ver' adlı oyunuyla devam etti.

Tiyatro, 2009 yılında İstanbul’daki çocukların yanı sıra Nisan ve Mayıs aylarındaki turne ile Anadolu’daki çocuklarla da buluştu.

Oyun Hakkında

Kahramanımız Tayfun zekâsı, sivri dili, becerileri, baskın kişiliği ve alaycı üslubu ile arkadaşlarından farkını ortaya koymaktadır. Bu farklılık çok da hoş görünmez gözümüze.

Ailesinin, eğitimi ve terbiyesi için o kadar emek harcamasına rağmen onları beğenmez.

Hatta bir kaza sonucu engelli olan kardeşi ile ilişkisinde bile bu alaycı tavrını görürüz.

Çok üzgün olduğu bir gün yolda daha önce hiç görmediği müzisyene rastlar. Yaşlı müzisyenin çaldığı melodi tayfun’u etkilemiştir. Aralarında bir dostluk kurulur. Yalnız ve mutsuz görünen Tayfun’a “ Küçük Prens” adlı kitabı hediye eder. Kitaptaki bazı bölümler Tayfun’u çok etkiler.

“Kendi gülünü evrendeki tek gül zannediyordu. Sonra koca bir gül bahçesi gördü. Önce üzüldü, sonra tilkiyle konuşunca aklı başına geldi.”

“Çünkü onu suladım, rüzgârdan korumak için kavanozun altına sakladım.”

“Gülüne harcadığı zaman yüzünden gülünün değeri arttı.”

Bundan sonrasını gelin hep beraber izleyelim.

Yazan : Kasım Uckan
Yöneten : Deniz Salman