Bir Silgi Bir Kalem ( Sezon 04 - Bölüm 08)
Get the Flash Player to see this player.

"Bir Silgi Bir Kalem Projesi" Bağışçılarla İhtiyaç Sahibi Okulları Buluşturuyor

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programının yeni konuğu, ihtiyacı olan okullarla, onlara destek olmak isteyen bağışçıları, sanal ortamda buluşturan Bir Silgi Bir Kalem projesi…

Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen Bir Silgi Bir Kalem projesi kapsamında, okulların yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığıyla okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri hazırlanıyor. Bu profiller üzerinden okulların ayni bağış ihtiyaçları http://www.birsilgibirkalem.org/ web sitesinde bağışçılara duyuruluyor. Aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişi veya kurumlar da Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını görerek karşılamak istediklerini seçebiliyorlar. Bir Silgi Bir Kalem projesi kapsamında Fark Yaratan videosunun yayınlandığı 11 Ocak 2013 tarihine kadar 983 okul ve 3292 bağışçı siteye kayıt oldu, 442 istek, bağışçılar tarafından gerçekleştirildi ve bağışların mali değeri 73 bin 901 TL’ye ulaştı. Her geçen gün artan sayıda istek ve aynı oranda artan bağışçılar web sitesi üzerinden buluşuyorlar.

Bağış sürecinin sorunsuz ve eksiksiz tamamlanması için çalışılıyor

Bir Silgi Bir Kalem projesiyle bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması adına çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar kapsamında; ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimler ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılara ve okullara destek veriliyor. Siteye en çok iletilen ihtiyaçlar arasında tebeşir, fotokopi kağıdı, sözlük, tahta, ısıtıcı ve fotokopi makinesi bulunuyor. Projenin destekçileri arasında Turkish Philantropy Funds, Orhan Holding, Teknosa ve Yurtiçi Kargo da yer alıyor.