Çengelköy Sabancı Polis Merkezi - İstanbul
Çengelköy Sabancı Polis Merkezi - İstanbul Çengelköy Sabancı Polis Merkezi - İstanbul Çengelköy Sabancı Polis Merkezi - İstanbul

2006 yılında hizmet vermeye başlayan Çengelköy Sabancı Polis Merkezi toplam 1.110 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 480 m2 kapalı alana sahiptir.

Sultan Abdülmecit döneminde İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında inşa edilen ilk yapılardan biri olan bina, Çengelköy Polis Noktası olarak kullanılmış ve 1999 Marmara Depreminde hasar gördükten sonra uzun bir süre boş kalmıştır. Sabancı Vakfı tarafından yeniden inşa ettirilen ve Çengelköy Sabancı Polis Merkezi adını alarak açılan bina, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet vermektedir.

Çengelköy Sabancı Polis Merkezi bodrum kat, giriş kat ve birinci kattan oluşmak üzere malzeme seçimi ile Türkiye’nin en donanımlı polis merkezlerinden biridir. Polis Merkezi’nin ön ve arka bahçe düzenlemelerinde traverten kullanılmıştır. Dış görünümüyle, Türk Evi benzeri bir yalıyı andıran yapı, sahil şeridinde boğazın güzelliklerine nazır bir konumdadır.

Merkez’de adli ve idari bürolar, nöbetçi bölümü, nezarethane, evrak memuru odası, arşiv, mutfak ve 2 daireden oluşan misafirhane bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Halk Caddesi Bina:10 Çengelköy-Üsküdar-İstanbul