Clinton Küresel Girişimi 2012
Clinton Küresel Girişimi 2012 Clinton Küresel Girişimi 2012 Clinton Küresel Girişimi 2012 Clinton Küresel Girişimi 2012

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 23-25 Eylül 2012 tarihlerinde New York’ta düzenlenen Clinton Küresel Girişimi (CGI) yıllık toplantısına katıldı. “Değişim için Etki” temalı toplantıda, her biri farklı alanlarda çalışan dünya liderleri ile bir araya gelerek, daha eşit bir toplum ve fırsat eşitliği üzerine fikirlerini paylaştılar.

ABD’nin kadın konularından sorumlu Büyükelçisi Melanne Verveer’in ev sahipliğinde düzenlenen bir panelde; Güler Sabancı, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusu, Sabancı Vakfı ve Sabancı Holding’in bu konudaki çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı.

CGI kurucu başkanı Bill Clinton’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve 32 global şirketin CEO’larının katıldığı bir oturumda ise; Güler Sabancı, Sabancı Holding ve şirketlerinin sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çalışmalarından bahsetti.

Sabancı Vakfı’nın, Ford Vakfı, NoVo Vakfı, Girls Not Brides ve The Elders ile birlikte ev sahipliğini yaptığı “Çocuk Gelinler” konulu panelde; Güler Sabancı, bu önemli konuda Sabancı Vakfı’nın çalışmalarını ve gelecek taahhütlerini anlattı.

CGI yıllık toplantısının son gününde ise Güler Sabancı’ya, Sabancı Vakfı’nın ”Çocuk Gelinler”  alanında desteklediği çalışmalardan dolayı Clinton Küresel Girişimi tarafından teşekkür edildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın kadın ve kız çocuklarının desteklenmesine yönelik mesajlar verdiği açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen oturumda  Bill Clinton: “Güler Sabancı, Girls Not Brides (Uluslararası Çocuk Gelinler) platformuyla geçen yıl ödül aldığı CGI yıllık toplantısında tanıştı. Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı, sivil toplum kuruluşları ve Girls Not Brides platformu ile beraber yerel, ulusal ve küresel işbirliği yapacağını taahhüt etti” dedi.

ABD eski Başkanı Bill Clinton, konuşmasının ardından sırasıyla İrlanda eski Cumhurbaşkanı Mary Robinson, Norveç eski Başbakanı Gro Brundtland, Ford Vakfı Başkanı Luis Lubinas ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’yı sahneye davet ederek başarılı çalışmalarından ötürü özel bir sertifika takdim etti.

Sabancı Vakfı’nın “Aydınlık Gelecekler için: Türkiye ve Dünyada Çocuk Evliliklerine Son Vermek” taahhüdü hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız…