Çınardibi Kültür Merkezi (Sezon 04 - Bölüm 17)
Get the Flash Player to see this player.

Mahallelinin Gönlünden "Kültür Merkezi" Koptu

Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı; İstanbul’un en çok göç alan yerlerinden biri olan Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde Devrim Boran ve arkadaşlarının girişimi ile kurulan Çınardibi Kültür Merkezi oldu.

Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerinden Devrim Boran ve arkadaşları ilk olarak 2006 yılında, yaşadıkları mahallenin kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Çınardibi Dergisi’ni çıkardı. Adını, Çınardibi Sokak’tan alan ve mahalle sakinlerinin yazılarının yer aldığı dergi, kapı kapı dolaşılarak “gönlünüzden ne koparsa” diyerek mahallede satıldı.

Dergiden elde edilen gelirle, hayatlarında hiç tiyatroya gitmemiş 200 kadın ve çocuk tiyatroyla tanıştı. Devrim Boran ve arkadaşları bu çabalarına, “Umut ile sevda ile düş ile” sloganıyla kurdukları, Çınardibi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kültür merkezinin etkinlikleri kapsamında; Çınardibi Dayanışma Şenliği, futbol turnuvası, kış ve yaz okulu, yazlık ve kışlık sinema etkinlikleri ve satranç turnuvaları düzenleniyor.

Geniş çaplı sosyal ve kültürel hizmetlerle mahalleliyi buluşturan Çınardibi Kültür Merkezi’nin etkinliklerinde, bugüne kadar 250 kişi gönüllü olarak görev aldı ve yaklaşık 1.000 kişi de faaliyetlerden faydalandı. Çınardibi Kültür Merkezi’nin şu anda 160 aktif üyesi var. Çınardibi Kültür Merkezi’nin etkinliklerinin önemli bir kısmı ücretsiz ve herkese açık olarak gerçekleşiyor.