Çocuk Gelinler Projesi (Sezon 02 - Bölüm 21)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Çocuk Gelinler Projesi

"Fark Yaratanlar" programının 17 Mart 2011 tarihindeki konuğu, toplumda kadın sorunları kadar, kadın örgütlerinin yaptıkları çalışmaları da görünür kılmayı amaçlayan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve "Çocuk Gelinler" projesi.

Uçan Süpürge tarafından 18 ay boyunca uygulanacak olan Çocuk Gelinler Projesi, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında destekleniyor. Proje kapsamında, kadınlara, çocuklara, kamu, sivil toplum kuruluşlarına (STK) ve toplumun her kesimine "çocuk gelinler olmasın" mesajının verilip, 54 bin imza toplanarak TBMM'ye sunulması hedefleniyor.

Çocuk Gelinler Projesi kapsamında film gösterimleri ve toplumsal cinsiyet ve erken evlilik konularında katılımcılarla söyleşiler düzenleniyor. Ziyaret edilen illerde yerel yöneticiler ve STK'larla da görüşmeler yapılıyor. İl ziyaretleri ve söyleşiler sırasında yasal önlemlerin alınması ve karar vericilerin çözüm için harekete geçmesi amacıyla imza toplanmaya devam ediliyor. Proje kapsamında ayrıca 10 ilde "erken evlilik haritası"nı ortaya koyacak bir araştırma çalışması yürütülüyor. Proje bugüne kadar ziyaret edilen 54 ilde yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Yüzlerce kamu yöneticisi, yerel yönetici, sivil toplum kuruluşu ve yerel medya temsilcisiyle görüşüldü. Burhan Şeşen'in bu proje için hazırladığı ve kızının seslendirdiği beste, projenin görünür kılınmasını ve her yaşta insanlar tarafından anlaşılmasını ve duyarlılık kazandırılmasını sağladı. Projenin mayıs ayında tamamlanacak belgeseli ise daha şimdiden fragmanıyla büyük ilgi topluyor.

Daha fazla bilgi için:

www.ucansupurge.org