Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi - Kocaeli

3 Mart 2004 tarihinde hizmet vermeye başlayan Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmiştir.

Toplam 6.950 m2 arsa üzerinde kurulan Merkez'in 1.950 m2'si kapalı hizmet alanı olarak kullanılmaktadır.

İzmit'te "Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi”nin amacı engelli insanlarımızın meslek sahibi olarak üretken bireyler haline gelmelerine olanak veren bir işyeri merkezi olarak bu merkezin diğer kentler için örnek oluşturmasını sağlamaktır. Çalışma koşulları engellilere göre düzenlenen bu merkezde, maaşlı ve sigortalı olarak çalışan engellilerin mesleki bilgi ve becerileri geliştirilmektedir.

İşyeri Merkezi'nde yapılan işler ise atık kağıt toplama, kağıt kesim ve paketleme, grafik-bilgisayar atölyesi, file üretimi ve serigrafi atölyesidir. Bunlarla birlikte, montaj ve paketleme işleri de yapılmaktadır.

Merkezde bilgisayar laboratuvarı, toplantı salonu, dinlenme salonu ve yemekhane bulunmaktadır.

Uzman bir ekip tarafından fiziksel ve psikolojik uygunluk koşulları çeşitli kontroller yapıldıktan sonra değerlendirilmiş olarak engelliler Gülen Yüzler'e alınmaktadır.

Başarıyla sonuçlandırılan "Hayat Umuttur Projesi" Dilek Sabancı Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi'nin imza attığı önemli projelerden birisidir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Sanayi Mahallesi Hayrettin Uzun Caddesi Kocaeli-İzmit
Tel :  (262) 335 42 02
Faks :  (262) 335 41 81