Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - İstanbul

1997 yılında hizmet vermeye başlayan Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 23.500 m2'lik alan üzerinde kurulmuş olup, 6.650 m2 kapalı alana sahiptir.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve merhum Sakıp Sabancı'nın ortak çalışması ile eğitim-öğretime açılan Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1.750 öğrenci kapasitesine sahip olup, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde her biri 40 kişilik olmak üzere 4 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı, 40 kişilik kütüphane, 1.225 m2 alana kurulu 600 kişilik kapalı spor salonu ve 120 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.

Okul, Muhasebe ve Finansman Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Pazarlama ve Perakende Alanı, Büro Yönetimi alanlarında öğrencileri iş hayatına ve yükseköğretime hazırlamaktadır.

Her yıl okulu başarıyla bitiren ilk üç öğrenciye “Dilek Sabancı Eğitim Ödülü”, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda en yüksek puan alan üç öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince “Dilek Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

Adres :  Dilek Sabancı Caddesi No:9 Küçükbakkalköy-Ataşehir-İstanbul
Tel :  (216) 572 29 62 - 63