Dilek Sabancı Spor Ödülü

Dilek Sabancı Spor Ödülleri, Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu’nda Olimpik veya Paralimpik spor branşlarında düzenlenecek olan Gençler ve Büyükler kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında birinci gelen takıma ve sporculara verilmektedir (Defolimpik, Universiade, Akdeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa Kupaları, spor kulüplerinin katıldığı şampiyonalar ve diğer Uluslararası Spor Oyunları Dünya ve Avrupa Şampiyonaları kapsamında değerlendirilmez).

• Takım Sporları: Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu’nda Olimpik veya Paralimpik spor branşlarında düzenlenecek olan Gençler ve Büyükler kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında voleybol, basketbol, hentbol, futbol v.b. takım halinde yapılan veya ferdi derecelendirme yapılmadan takım puanı  verilen takım sporlarında Türkiye’yi temsilen birinci gelecek takıma 50 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödeme

• Bireysel Sporlar: Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu’nda Olimpik veya Paralimpik spor branşlarında düzenlenecek olan Gençler ve Büyükler kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında bireysel sporlarda  Türkiye’yi temsilen birinci gelecek T.C. vatandaşı bir sporcu için en çok 10 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödeme (bir sporcunun birden fazla birincilik kazanması halinde alacağı ödül tutarı en çok 10 Cumhuriyet Altını olabilir)