Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği: Bilinçli Anne, Temiz Kent

Kurum: Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği

İli: Trabzon

Hibe Tutarı: 12.100 TL

Proje Ortağı: Tema Vakfı Trabzon Temsilciliği, Çevre Kültür Girişimcileri Derneği, Türk Anneler Derneği-Trabzon Şubesi

Proje Süresi: 1 Kasım 2008 – 6 Nisan 2009

Hedef Grup

Eğitim için seçilecek 60-150 arası kadın/genç kız

Proje Özeti

Projenin ana fikri sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak için, bireylerin, özellikle kadınların (annelerin ve potansiyel anne olacak genç kızların); kent, kentli yaşamı ve kentli davranışları konusunda bilgilendirilmesidir. Kentte yaşayan veya kente göç ettiği halde köyü ile aktif bağlantısını sürdüren 60-150 arası kadın ve genç kıza; kent, kent kültürü ve tarihi, çevre sorunları, haklar ve sorumluluklar konusunda gerekli eğitimlerin verilmesi, çözümün birebir içinde bulunmalarının sağlanması hedeflenmektedir.