Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması
Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği: Down Cafe Modelinin Yaygınlaştırılması

Proje Künyesi

Kurum: Kazım Demirel Sevgi Eğitim Derneği

Başvuru Sahibi: Vefa Demirkıran

Amacı: Down Cafe modeline dair bir uygulama ve eğitim rehberi oluşturarak modelin yaygınlaştırılması

İli: Konya

Hibe Tutarı: 22.990 TL

Proje Ortağı: Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim ve Turizm Fakülteleri, Konya Ereğli Kaymakamlığı, Konya Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Proje Süresi: 1 Nisan 2014 – 31 Ocak 2015

Mevcut Durum

Zihinsel engelli bireyler mesleki eğitim alabilmekte ancak edindikleri becerileri uygulamalı olarak deneyimleyecekleri fırsatlar bulamamaktadır. Ayrıca engelli gençlerin toplumsal yaşama katılımları sınırlı kalmaktadır. Uygulamalı eğitim verilen bir ortamın hayata geçmesi ihtiyacından ortaya çıkan Ereğli Sevgi Down Cafe uygulamalı eğitim modelinin yurt genelinde yaygınlaştırılması bu soruna bir çözüm sunmaktadır.

Projenin Hedefledikleri

• Konya’da:
    • Down Cafe Uygulama Rehberi hazırlık çalışmaları ilgili paydaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tanıtılarak görüşleri alınacak.
    • Uygulamalı eğitim ve korumalı işyeri oluşturma ve yürütme esaslarını içeren Down Cafe Uygulama Rehberi hazırlanacak.
    • Uygulama rehberi basılarak ilgili Bakanlık ve illerdeki birimlere ulaştırılacak. Rehber, modeli oluşturmak isteyen kurumlar için bir yol haritası olacak.

Projenin Sonuçları

• Konya’da:
    • Down Cafe Uygulama Rehberi hazırlık çalışmaları ilgili paydaşlar, üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tanıtılarak görüşleri alındı.
    • Uygulamalı eğitim ve korumalı işyeri oluşturma ve yürütme esaslarını içeren Down Cafe Uygulama Rehberi hazırlandı.
    • Uygulama rehberi basılarak ilgili Bakanlık ve illerdeki birimlere de dahil olmak üzere 930 kuruma iletildi.