Dr.h.c. Dilek Sabancı
Dilek Sabancı

Adana’da dünyaya gelen Dilek Sabancı, babası Sakıp Sabancı’nın özellikle sosyal sorumluluk ve hayır işleri konularındaki misyonunu üstlenmiş olup, Hacı Ömer Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İkinci Başkanı ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (Özel Olimpiyatlar Türkiye) Onursal Başkanıdır.

Dilek Sabancı aynı zamanda 1989 yılında kurmuş olduğu Vista Turizm ve Seyahat A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Dilek Sabancı başarılı öğrencilere ve sporculara kendi adına burs ve ödüller vermektedir. Kendisi engelli çocukların eğitimine, gelişmesine ve sportif faaliyetlerine verdiği destek ve katkılar nedeniyle çok sayıda ödül almıştır.

Dilek Sabancı, Sabancı Vakfı kanalıyla çok sayıda kalıcı eserin yapımını üstlenerek, bu eserlerin toplumun hizmetine sunulmasını sağlamıştır. Bu eserlerden bazıları; İstanbul’da “Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi” ve “Dilek Sabancı Parkı” Antalya’da “Dilek Sabancı Antalya Spor Salonu”, Kocaeli’nde “Dilek Sabancı Gülen Yüzler Mesleki Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi”, Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde “Dilek Sabancı Konservatuvarı” ve Mardin’de “Sakıp Sabancı Kent Müzesi” ve “Dilek Sabancı Sanat Galerisi”dir.

Dilek Sabancı’ya Mardin’e sağladığı katkılardan dolayı 28 Ocak 2016 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından ilk defa verilen “Fahri Doktora” unvanı verilmiştir.