Roma 2009
Roma 2009

14-16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Roma’da düzenlenen, “Yoksullukla Mücadele, Fırsatlar Yaratma” temalı Yıllık Genel Kurul ve Konferansta Sabancı Vakfı, Organizasyon Komitesi’nde yer aldı. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden 600 kadar vakıf temsilcisin katıldığı ve farklı oturumlarla renklendirdiği etkinlikte vakıfların yoksullukla mücadeledeki rolü tartışıldı.

Açılış konuşmasında İtalya Başkanı, Giorgio Napolitano yoksulluğun çözümünde sadece devletin değil, özel sektör dahil farklı aktörlerin güç birliği yapması gerektiğini vurgularken; Nelson Mandela Fonu Başkanı Sibongile Mkhabela yoksullukla mücadelede kendi sorunlarına kendileri çözüm getirebilmeleri için yereldeki insanların güçlendirilmesine değindi.

Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Filiz Bikmen “Yoksullukla Mücadelede Kadınların Güçlendirilmesi: Hak Temelli Bir Yaklaşım”oturumuna konuşmacı olarak katıldı. Filiz Bikmen konuşmasında Sabancı Vakfı’nın Birleşmiş Milletler, İçişleri Bakanlığı ve Sabancı Üniversitesi ile ortaklığı sonucu Türkiye’nin 6 ilinde uyguladığı kadın programından bahsetti. Bikmen, “Bu program hak temelli bir yaklaşıma sahip çünkü kadın ve kız çocuklarının toplumda dezavantajlı olmasının altındaki yerel ve ulusalda karar verme mekanizmalarına katılım eksikliği, servislere erişimde yaşanan problemler, çocuk bakımı ve sığınma evleri gibi servislerin yetersiz olması gibi köklü sorunları ele alıyor.” dedi.