Efes Antik Kent - Teras Evler - 18 No'lu Eros Odası - İzmir

Ülkemizin kültürel mirasını korumak, kültür mirası hakkındaki farkındalığı arttırmak, turizm potansiyelini desteklemek ve uluslararası arkeoloji platformu içinde bir değer oluşturmak amacıyla  kurulmuş olan Efes Vakfı,  Efes Antik Kent’te bulunan mevcut binaların restorasyonu ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Tarihi hazineler arasında yer alan Efes Antik Kent’te, geçmişte yapılmış kazılar sonucu ortaya çıkarılan yapıların kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle Efes Vakfı, bir yandan mevcut binaların restorasyonunu tamamlamaya çalışmakta, diğer taraftan yeni kazılara başlamaktadır.

Sabancı Vakfı, Efes Vakfı’nın Efes Antik Kent’te yaptığı değerli çalışmalara destek olmak amacıyla Efes Antik Kent’te bulunan Teras Evler’de 18 numaralı Eros Odası’nın restorasyonu için katkı sağlamış olup restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

İletişim Bilgileri

:  Meclisi Mebusan Cad. No:35/37 34427 Salıpazarı – İstanbul