Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi: Geniş Ufuklar - Öğretmenlere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitimi

Proje Künyesi

Kurum: Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM)

İli: İzmir

Hibe Tutarı: 29.820 TL

Proje Ortağı: İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı

Proje Süresi: 1 Ekim 2009 - 31 Temmuz 2010

Hedef Grup

İzmir il sınırları içindeki öğretmenlere eğitim vermek üzere BMOP Farkındalık eğitimi almış 80 öğretmen arasından seçilen 45 öğretmen

Proje Özeti

Proje kapsamında seçilen öğretmenlere toplumsal cinsiyet ve aile içi şiddet konularında eğitim verilecektir. Proje sonunda eğitici eğitimi almış öğretmenlerin İzmir içinde en az 1000 öğretmene ve ilişkili olabilecekleri 30.000 öğrenci ve ailesine ulaşması hedeflenmektedir. Akademisyen ve konusunda deneyimli eğitimcilerden oluşan bir ekiple 5 günlük eğitim programı hazırlanacaktır. 45 öğretmen, 15’er kişilik gruplar halinde 5’er günlük interaktif yöntemlerin kullanılacağı yoğun eğitici eğitimi alacaktır. Formatör öğretmen olarak yetiştirilen 45 kişi içinden belirlenecek bir ekiple pilot ilçe /pilot kamu kurumunda, eğitmenlerin desteğiyle eğitim verilecektir. Seçilecek toplam 45 öğretmen toplumsal cinsiyet ve aile içi şiddet konularında eğitici eğitimleri alacak ve İzmir içinde en az 1000 öğretmene ve 30.000 öğrenci ve ailesine ulaşacaktır.