Eğitimde İyi Örnekler Konferansı - 2 Nisan 2016

Sabancı Vakfı, Eğitim Reform Girişimi’nin Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na destek sağlamaktadır.

2004’ten bu yana Eğitimde İyi Örnekler Konferanslarında 14.140 katılımcı 1.537 iyi uygulama ve materyal örneği etrafında bir araya geldi. 2 Nisan 2016 tarihinde onüçüncüsü gerçekleştirilen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı üreten ve iyi örneklerini paylaşmak isteyen eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayacak yeni platformlar oluşturmayı hedeflemektedir. İyi örnek sunuşlarının yanı sıra atölye çalışmaları, poster sunumları ile zenginleştirilen konferans, katılımcıların eğitime ilişkin farklı konularda yüz yüze tartışma fırsatı bulabildiği bir diyalog zemini oluşturmaktadır. Konferansta, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, basın mensupları, farklı alanlarda ve düzeylerde iletişim ve işbirliği olanağı bulabilmektedirler.

2016 yılında gerçekleştirilen 13. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, 2 Nisan tarihinde Sabancı Üniversitesi Tuzla yerleşkesinde düzenlendi.

13. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanında Yenilikçi Uygulamalar ve Materyaller, Eğtiimde Ayrımcılıkla Mücadele, Eğitimde Veli Katılımı, Öğrenme ve Okul Ortamları, Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-İşletme İşbirliği, Rehberlik ve Özel Eğitim, Erken Çocukluk Eğitimi başvuru alanlarında toplam 928 başvuru yapıldı. Bu yıl kurucularımızdan Tosun Terzioğlu anısına hazırladığımız, Bilime Saygı temalı açış oturumunda; CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Sabancı Üniversitesi'nden Doç. Dr. Kağan Kurşungöz ve ERG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Üstün Ergüder konuşmalar gerçekleştirdi. Konferansta, seçici kurul üyeleri tarafından seçilen 65 sözlü sunuş, 30 poster sunuşu ve 41 atölye 1.250 katılımcı ile paylaşıldı.

Detaylı bilgi için lütfen www.egitimdeiyiornekler.org sitesini ve facebook.com/egitimdeiyiornekler facebook sayfasını ziyaret ediniz.