Eğitime Destek Kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde başlattığı Eğitime %100 Destek kampanyasına Sabancı Vakfı da katkıda bulunuyor.

Sabancı Vakfı, "Eğitime %100 Destek" kampanyası çerçevesinde başlatılan "Bilgisayarlı Eğitime Destek" projesine Adana'da bulunan 60 okula 1.260 bilgisayar bağışı ile destek verdi. Sabancı Vakfı'nın bilgisayar bağışı ile teknolojik altyapısı eksik olan okulların ihtiyaçları karşılanarak bilgisayar teknolojisi sınıfları oluşturuldu.

27 Mart 2007 tarihinde Adana'da bulunan Sabancı Anadolu Tekstil Teknik ve Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'nde Sabancı Vakfı'nın bağışları ile yapılan bilgisayar teknolojisi sınıfının açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılışa Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik birlikte katıldılar.

Güler Sabancı açılış konuşmasında "Aydınlık bir gelecek için iyi bir eğitim görüşünü benimsiyorsak, bilgisayarın da eğitim için en önemli araçlardan biri olduğunu kabul etmemiz gerekir" dedi.

Hüseyin Çelik açılış konuşmasında "Sabancı Vakfı'na hem ülkemize hem de Adana'ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.