Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı: Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma

Proje Künyesi

Kurum: Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı

Amacı: Okul öncesinde kaynaştırma eğitiminin yaygınlaştırılması

İlleri: İstanbul

Hibe Tutarı: 172.000 TL

Proje Ortağı: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Akademisi Vakfı

Proje Süresi: 15 Temmuz 2016 - 14 Temmuz 2017

Mevcut Durum

Okul öncesi dönem özel gereksinimli çocukların eğitime ilk adım attığı dönem olduğu için, bu çocukların genel eğitim sisteminde yer almaları ve eğitime devam etmeleri açısından büyük rol oynamaktadır. Özel gereksinimli çocuklara yönelik kaynaştırma uygulamaları ise oldukça yetersizdir. Okul öncesi dönemde kaynaştırma eğitiminin geliştirilmesi ve öğretmenlere bu konuda bilgi ve beceri kazandırılması gerekmektedir.

Projenin Hedefledikleri

• İstanbul'da:
    • 20 özel eğitim öğretmenine kaynaştırma konusunda eğitici eğitimi verilecek.
    • 20 özel eğitim öğretmeninin desteğiyle 20 anaokulundan toplam 100 okul öncesi öğretmenine kaynaştırma eğitimi verilecek.
    • Seçilecek bir pilot okulda derinlemesine çalışma yapılacak ve öğretmen, idareci, veli gibi önemli aktörler kaynaştırma eğitimi konusunda bilgilendirilecek.