Aydın Girişimci Kadınlar Derneği: Ekonomik Şiddete Hayır

Amacı: Kadınların Ekonomik Hayata Katılımı

İli: Aydın

Hibe Tutarı: 30.250 TL

Proje Ortağı: Aydın Ticaret Odası, Aydın Tarım İl Müdürlüğü, Aydın Ticaret Borsası, İşkur, Aydın Ziraat Odası, Dalama Belediyesi, Umurlu Belediyesi

Proje Süresi: 1 Ekim 2013 – 30 Haziran 2014

Mevcut Durum

Aydın’da tarımcılık, iklim koşullarının uygun olması ve verimli tarım arazilerinin bulunması nedeniyle halkın önemli geçim kaynağıdır. Fakat her alanda olduğu gibi bu alana da erkeklerin hakim olması; pamuk, zeytin, incir, meyve-sebze yetiştiriciliği gibi daralmış tarımcılık faaliyetleri nedeniyle kadınlar bu alanda yeteri kadar gelir elde edememektedir. Aydın’da kadınların ekonomik olarak güçlenmeleri için tarımcılıkta alternatif-sürdürülebilir iş olanakları oluşturulmasına ve ürünlerin üretiminden pazarlanmasına kadar tüm süreçlerde kadın emeğinin öne çıkartılmasına ihtiyaç vardır.

Projenin Hedefledikleri

- Projenin hedef grubu Dalama ve Umurlu’da yaşayan, düşük gelir grubunda, mesleği olmayan 40 kadındır.

- Hedef gruba süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimi verilecek, çiçek soğanları ve arazi temin edilecektir.

- Bu eğitimler, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın dayanışması ve kooperatifleşme eğitimleri ile desteklenecektir.

- Hedef grubun kooperatifleşmesi sağlanacaktır.