Emre Dayıoğlu (Sezon 06 - Bölüm 15)
Get the Flash Player to see this player.

Anadolu Türküleri Unutulmasın…

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun on beşinci ve sonuncu Fark Yaratan’ı Emre Dayıoğlu oldu.

Emre Dayıoğlu 27 yaşında. Antalya’nın Elmalı ilçesi Bayralar köyünde Durmuş Yener Ortaokulu’nda müzik öğretmenliği yapıyor. Öğretmenlikten arta kalan zamanlarında unutulmaya yüz tutmuş birçok eseri kayıt altına alıyor. Şimdiye kadar 500 farklı eseri kayıt altına aldı. Bu eserlerin sosyal medya aracılığıyla insanlara ulaşması ve unutulmaması için çaba harcadı.

Emre Dayıoğlu sadece unutulan enstrümanların ya da eserlerin kayıt altına alınmasına öncülük etmedi. Aynı zamanda farklı etkinlikler de düzenleyerek çocukların sosyal gelişimlerine yardımcı oldu. “Bir Piyano Dört Solist” adlı etkinlikle Antalya’nın Elmalı ilçesinin köylerindeki daha önce hiç piyano ile tanışmamış 600 çocuğu piyano ile tanıştırdı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Bayralar köy okulunda konser vermesini sağladı.

Emre Dayıoğlu kaybolmaya yüz tutmuş eserlerin yeniden topluma kazandırılması için çalışmalar yaptı. Köyde yaşayan çocukların farklı müzik türleriyle tanışmalarına yardımcı oldu. Anadolu kültürünün nesilden nesile aktarılması için çaba gösterdi. Binlerce yıllık Anadolu folklorunun unutulmaması ve canlı tutulması için yüzlerce eseri kayıt altına alarak kocaman bir fark yarattı.