Engelsizkariyer.com (Sezon 06 - Bölüm 07)
Get the Flash Player to see this player.

Engelleri Aşan Bir Portal: Engelsiz Kariyer

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun yedinci Fark Yaratan’ı Mehmet Kızıltaş öncülüğündeki www.engelsizkariyer.com oldu.

Türkiye'de yaşayan 8,5 milyon engelli vatandaşın birçoğu sadece herhangi bir engeli olduğu için iş bulamıyor. Engelli bireylerin iş yaşamına katılımındaki sorunları bilen Mehmet Kızıltaş 2005 yılında www.engelsizkariyer.com adıyla  bir site kurdu. Engelsiz Kariyer; engellilerin iş dünyasında daha vasıflı bireyler olmasında öncülük etmeyi amaçlayan ve iş arayan engellilerle, engelli işçi arayan işverenlerin internet ortamında buluştukları Türkiye’nin ilk engelliler kariyer ve insan kaynakları portalı oldu.

Engelsizkariyer öncülüğünde 2008 yılından bu yana ‘kariyer günleri’ adı altında binlerce engelli bireye Türkiye’nin farklı noktalarında eğitimler verildi. 2015 Ocak ayı itibariyle sitenin veri tabanında 7 bine yakın engelli bireyin CV’si bulunuyor. Engelsizkariyer.com onlarca engelli bireye kariyer yapacakları bir iş imkanı sağladı.

www.engelsizkariyer.com internet sitesi engellilerin dünyasında bir  eksiği tamamladı. Toplumda engelli bireylerin yaşadığı iş bulma sorununa bir nebze de olsa çare bulmaya çalıştı. Sadece iş bulmalarına yardımcı olmakla kalmayıp kariyer yapacakları noktalara yönlendirdi. Hem profesyonel yaşamda, hem de engelli bireylerin hayatlarında kocaman bir fark yarattı.