Erciş'in Genç Sesi (Sezon 03 - Bölüm 14)
Get the Flash Player to see this player.

Van ve Erciş, Haberi Çocuklardan Alıyor

Fark Yaratanlar programının 4 Mayıs 2012 tarihindeki konuğu, Van’da depremden sonra değişen hayatı, çıkardıkları “Erciş’in Genç Sesi” gazetesi ve internet ortamında kurdukları blog ile aktaran Ercişli çocuk muhabirler oldu.

Çocuk hakları alanında çalışan Ankara merkezli Gündem Çocuk Derneği, Van’da depremden etkilenen çocukların hayata katılımlarını artırmak amacıyla “Erciş’in Genç Sesi” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 12 – 18 yaş arasındaki Ercişli çocuklar, Van’daki hayatı haberci gözüyle aktarıyor. Çocuklar, haftada bir çıkarmayı hedefledikleri “Erciş’in Genç Sesi” gazetesi, internetten yayın yaptıkları aynı adı taşıyan blog ve sosyal medyadaki sayfaları aracılığıyla depremin etkilediği Van’daki yaşamı yorumluyor.

Derneğin kendilerine temin ettiği bir kamera ile Van’daki hayatı görüntüleyen ve yaptıkları röportajlarla Erciş’in sesi olan genç muhabirler, kendilerine bağışlanan etkinlik tırını Çocuk Medya Merkezi’ne dönüştürerek haberciliğe devam etmeyi hedefliyor.

Daha fazla bilgi için:

www.ercisingencsesi.blogspot.com