Erol Hanlıgil (Sezon 01 - Bölüm 21)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Erol Hanlıgil ve Basketbol Topu ile Gelen Mucizenin Öyküsü

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 28 Şubat 2010 tarihindeki konuğu, bir basketbol topu ile başlayan ve yüzlerce çocuğun hayatını değiştiren mucizenin öyküsü ile Erol Hanlıgil.

Erol Hanlıgil, Hakkari'de doğmuş ve büyümüş olan bir edebiyat öğretmeni. Van 100. Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde okurken yaz tatillerinde Hakkari'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı yaz okulunda gönüllü olarak basketbol eğitmenliği yaptı. Üniversiteden mezun olunca da Hakkari Atatürk Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olarak göreve başladı.

Erol Hanlıgil öğretmenliğe başladığı Hakkari'deki olumsuz koşullara, sosyal ve sportif etkinliklerin yok denecek kadar az olmasına rağmen, sporla bir şehrin canlanabileceği inancıyla yola çıktı.

Hanlıgil, bir basketbol topu ile gençleri bir araya getiriyor ve gençlere basketbolu sevdiriyor. Gençlerin eğitimlerine de destek olarak birçoğunun üniversiteyi kazanmasını sağlıyor. Bu çabalarının sonucunda, Hakkari'de birçok basketbol aktivitesinin gerçekleşmesini, Streetball Turnuvasının geleneksel hale getirilmesini sağladı. Bir futbol takımının bile olmadığı Hakkari'de şimdi 12 basketbol kulübü ve 1.200 lisanslı oyuncu bulunuyor. Her yıl 800 kız ve erkek öğrenci basketbol öğrenmek için yaz okuluna başvuruyor.