Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Erol Sabancı

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin beşinci çocuğu olan Erol Sabancı, 12 Haziran 1938 tarihinde Kayseri’de doğdu.

Erol Sabancı, Tarsus Amerikan Koleji’nde lise öğrenimini tamamladıktan sonra, yükseköğrenimini İngiltere’de Manchester College of Commerce’de tamamlamıştır.

İş hayatına 1960 yılında aile şirketi olan Bossa Un Fabrikasında başlayan Erol Sabancı, aynı zamanda Bossa Tekstil Fabrikasının Finans Müdürlüğü görevini de üstlenmiştir.

Erol Sabancı, 1963 yılından itibaren Akbank Yönetim Kurulu üyesidir ve 17 Mart 1998 tarihinde Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmiştir. Halen Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği görevlerini yürüten Erol Sabancı, aynı zamanda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de sürdürmektedir.

1964 yılında Belkıs Onay ile evlenen Erol Sabancı’nın Suzan ve Çiğdem adlı iki çocuğu olmuştur.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası