Synergos Deneyim Paylaşım Toplantısı
Synergos Deneyim Paylaşım Toplantısı Synergos Deneyim Paylaşım Toplantısı Synergos Deneyim Paylaşım Toplantısı Synergos Deneyim Paylaşım Toplantısı

Synergos’un 27-30 Mart 2012 tarihleri arasında sivil toplumun önderlerini bir araya getirmek amacıyla düzenlediği “Sosyal Problemlerin Çözümünde Liderliğin Rolü” konulu toplantıya Sabancı Vakfı’nı temsilen Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Filiz Bikmen ve Programlar Sorumlusu Hilal Baykara ile Türkiye’deki Fark Yaratanlar’ı temsilen Yörük Kurtaran, Itır Erhart ve Ceren Suntekin katıldı. Ürdün’de  yapılan toplantılarda Synergos’un sosyal problemlere yaklaşımı, liderlik ve ortaklıklar kurma konusunda uyguladıkları yaklaşım/metodoloji hakkında deneyimler paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Synergos Yönetim Kurulu başkanı Peggy Dulany, kurumun 25 yıldır yaptığı çalışmalardaki yaklaşımını anlattı. Yoksullukla mücadele için toplumsal gelişmedeki önemli aktörleri bir araya getirerek deneyim paylaşımı için ortamlar yaratılmasına, ortaklıklar ve bağlantılar kurulmasına destek olduklarını belirten Peggy Dulany, Synergos olarak yaptıklarını “Sosyal bir tutkal yaratmak için çalışmalar yürütüyor, bu tutkalı ağlarla sağlamlaştırıyoruz” olarak açıkladı.

Synergos'un Senior Fellows ve Arab World Social Innovators ağlarından gelen katılımcılar liderlik ve ortaklıklar konusunda tartışmak üzere bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanından gelen sivil toplumun önderleri, paneller, saha ziyaretleri, yürüyüşler ve oturumlarda buluştu, deneyim paylaştı, tecrübeleri üzerine düşünme imkanı buldu.