Fark Yaratanlar
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişme için hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar’’ programı sekizinci sezon hazırlıklarına başladı!

Toplumsal potansiyelin gelişimini sağlamak ve toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler yaratmaya odaklanan Sabancı Vakfı, "Fark Yaratanlar" programıyla, ‘Sıra Dışı Kişilerin, Olağanüstü Etkilerini’ Türkiye ile paylaşıyor, farkındalık yaratıyor, izleyenleri teşvik ederek onlara ilham veriyor.

2009-2016 yayın döneminde, yedi sezon boyunca halkın aday gösterdiği 1.900’dan fazla başvuru arasından Danışma Kurulu’nun seçimi ile 145 "Fark Yaratan" kişinin ilham veren hikayesi çekildi ve yayınlandı.

Türkiye ve yurtdışında, internet ve sosyal medya aracılığıyla 4,5 milyondan fazla video izleme rakamına ulaşan programda, sekizinci sezonun son videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Fark Yaratan Kimdir?
  • Çevresindeki sorunlara duyarsız kalmayan
  • Sorunlar karşısında çözümün parçası olmayı seçen
  • Hikayesiyle çevresine ilham veren
  • Aktif vatandaşlık örneği sergileyen

Fark Yaratan Neler Yapar?
  • Çevreyi korur
  • Eğitim-öğrenime destek verir
  • Ekonomik gelişimi sağlar
  • Kültür-sanata katkıda bulunur
  • Halkın sağlığını destekler
  • Toplumsal adaleti geliştirir
  • Yurttaşların katılımını teşvik eder

Fark Yaratanlar'a Nasıl Başvuru Yapılır? Başvuru Formu doldurulur. Kişi, isterse kendini de aday gösterebilir

Fark Yaratan Nasıl Seçilir?
  Ön değerlendirme yapılır Değerlendirme Kurulu tarafından seçilir

Sonra Ne Oluyor?
  Fark Yaratan'ın hikayesi videolaştırılır Videolar sosyal medya ve haber mecralarında yayınlanır

Fark Yaratan Olmak Kişiye Ne Kazandırır?
  Fark Yaratanlar ağının içine girer Diğer Fark Yaratanlar’la ortak çalışma imkanı bulur

Siz de bir “Fark Yaratan” olduğunuzu düşünüyor ya da “Fark Yaratan” birini tanıyorsanız buradan aday gösterebilirsiniz.

Fark Yaratanlar Facebook'ta Fark Yaratanlar Twitter'da Fark Yaratanlar YouTube'da

Fark Yaratanlar projesi kapsamında seçilenlerin videoları Sabancı Vakfı'nın mali katkısı ile hazırlanmaktadır. Fark Yaratan adayların çalışmaları ve görüşleri herhangi bir şekilde Sabancı Vakfı’nın görüş veya tutumunu yansıtmamaktadır.