Galata Diyalog Derneği (Sezon 04 - Bölüm 06)
Get the Flash Player to see this player.

Karanlıkta Tüm Bildiklerinizi Unutun

Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programının yeni konuğu toplumun “körlük” konusundaki önyargılarını yıkmaya çalışan Galata Diyalog Derneği.

Galata Diyalog Derneği, insanların dört duyularını kullanarak neler yapabileceklerini göstermek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Kör Fotoğrafçılar Projesi ile görme engellilerin de fotoğraf çekebileceğini anlatmaya çalışan Galata Diyalog Derneği, 24 saat açık kayıt stüdyosunda gönüllülerin görme engelliler için dilediklerini okumalarını sağlıyor. Galata Diyalog Derneği’nin sesli kitaplığı için 200 yazarın 200 kitabı, yazarlar ve seslendirme sanatçıları tarafından seslendiriliyor. Her ay kitabı okunan bir yazarla söyleşi düzenleniyor, tiyatrolar ve sesli kent betimlemeleri yapılıyor. Müzelerin görme engelliler için ‘körcül’ hale getirilmesi amacıyla da çalışmalar yürüten Galata Diyalog Derneği, ‘Karanlık İşler’ ismini verdiği organizasyonda da zifiri karanlıkta yemek düzenliyor.

Körlük Müzesi’nden “karanlıkta tüm bildiklerinizi unutun” temalı restorana

Derneğin öne çıkan farklı çalışmalarından biri de Galata’nın merkezinde yer alan, “karanlıkta tüm bildiklerinizi unutun” temalı restoran… Galata Diyalog Derneği’nin büyük bir gelir kaynağı olan bu restoranda misafirler, yemeklerinin tamamını karanlıkta yiyor ve ne yediklerini gecenin sonuna kadar bilmiyor. Çalışan tüm personelin görme engelli olduğu restoranın misafirleri, sadece dört duyularını kullanarak farklı bir deneyim yaşıyor.