Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses
Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği: Genç Ses

Proje Künyesi

Kurum: Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği

Amacı: Tarlabaşı’ndaki genç kadınların güçlenmesi

İlleri: İstanbul

Hibe Tutarı: 96.698 TL

Proje Ortağı: Mode İstanbul

Proje Süresi: 1 Eylül 2015 – 1 Temmuz 2016

Mevcut Durum

Tarlabaşı’ndaki genç kadınlar aile baskısı ve ev işleri nedeniyle zamanlarını daha çok evde geçirmekte, bu nedenle kendilerini ifade edebilecekleri sosyalleşmeden yoksun kalmaktadır. Yapılan görüşmelerde bu genç kadınların üreme sağlığı, cinsellik, bedenini tanıma gibi konularda kaygılı ve bilgisiz oldukları anlaşılmıştır.

Projenin Hedefledikleri

• Tarlabaşı'nda:
    • Genç kadınlara üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitim verilecek.
    • Genç kadınların yaşadıkları ayrımcılığa karşı haftalık bir blogda seslerini duyurmaları ve videolar hazırlamaları sağlanacak.
    • Yaptıkları çalışmalar sosyal medya üzerinden duyurulacak.

Proje Sonuçları

• Tarlabaşı’nda:
    • Yaşayan 8 genç kadına yönelik toplumsal cinsiyet ve cinsel sağlık konularında 15 atölye düzenlendi.
    • 8 genç kadın; fotoğraf, video, blog yazımı ve iletişim araçları ile ilgili 24 atölyeye katılarak bu alanda donanım kazandı.
    • Genç kadınlar toplumsal cinsiyet ile ilgili yazılarını “Jin Fikirler” isimli bir blog açarak paylaştılar.
    • 6 genç kadın farklı video teknikleri kullanarak toplumsal cinsiyet temalı videolar hazırladı.

Katılımcı Görüşleri

"Futbolu hep erkeklerle eşleştiriyorlar, kadınlar futbol oynayamaz diyorlar. Amacımız bu algıyı kırmak. “Kızlar Sahada” turnuvasını öğrendik; gidip tanıştık. Onlar da katılmamız için bizi yüreklendirdiler. Biz de mahalledeki arkadaşlarımızla 8 kişilik bir takım kurduk. Tarlabaşı’nı temsil etmek, iyi dereceler yapmak istiyoruz."

Proje Faydalanıcısı

"Öncesinde yalnız, sıradan, beceriksiz hissediyorduk kendimi… Bu projeyle kendime güvenim, cesaretim, azmim geldi."

Proje Faydalanıcısı