Gevaş Köylere Hizmet Götürme Birliği: Açıkta Kalma Açık Öğretimli Ol

Proje Ortağı: Van Halk Eğitim Merkezi

Proje Süresi: 1 Eylül 2009 - 1 Haziran 2010

Hedef Grup

Van ili Gevaş ilçesi merkez ve köylerinde yaşayan herhangi bir nedenle ilköğretimden ve orta öğretimden ayrılıp eğitimleri yarıda kalmış 15-20 yaş arası 100 genç kız ile Gevaş merkezi ve köylerinde görev yapan öğretmen, idareci ve imamlar

Proje Özeti

Proje ile öğrenim sürecinin dışında kalmış ve zorunlu eğitim çağı dışına çıkmış 100 genç kızın örgün ve yaygın eğitim kurumlarına katılımlarının sağlanması ve ilçenin en eğitimli kitlesi olan öğretmen, idareci ve imamlara bölgenin temel sorunlarından biri olan toplumsal cinsiyet ve kadının insan hakları konusunda eğitim verilmesi amaçlanmıştır. Gevaş ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan 420 öğretmen, idareci ve imama toplumsal cinsiyet ve kadının insan hakları konusunda 5 günlük 30 saat süren bir eğitim planlanmıştır.