Gülcan Nitsch (Sezon 01 - Bölüm 25)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Almanya'daki Türkler için Ödüllü Çevre Projeleri Yürüten Gülcan Nıtsch

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 4 Nisan 2010 tarihindeki konuğu Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan Gülcan Nitsch.

Gülcan Nitsch, Fark Yaratanlar'a Avrupa'dan katılan ilk kişi. Nitsch, kendisini çevre sorunlarına ve Almanya'daki Türklerin bu konuda bilinçlenmelerine adamış idealist bir biyolog.

Gülcan Nitsch, uluslararası bir çevre örgütü ağının Almanya şubesi ve Almanya'nın en büyük çevre örgütü olan BUND Çevre Örgütü'nde gençler ve çocuklarla çalışırken, artan çevre sorunlarına dikkat çekmek ve Berlin'de yaşayan Türk toplumunu da bu konuda bilinçlendirmek üzere harekete geçti.

Türk Çevre Grubu olan Yeşil Çember Çevre Grubu'nu kuran Nitsch, üç yıldan bu yana düzenlediği Türk Çevre Günü ile halkın çevre hareketine aktif olarak katılmasını sağlıyor. Grup aynı zamanda, bilgilendirme toplantıları, kadınlar için özel çevre sohbetleri, doğa gezileri gibi aktiviteler düzenliyor ve bilgilendirme broşürleri hazırlıyor.

Yeşil Çember'e Berlin Lalesi

Küçük bir adım olarak başlayan Yeşil Çember Grubu, bugün 20 aktif üyesi ve 100'den fazla destekçisi ile büyük bir çevre hareketine dönüştü. Düzenlenen etkinliklerle yüzlerce insana ulaşıldı ve özellikle de Almancası yeterli olmayan Türkler çevre sorunları konusunda bilgilendirildi. Grubun yaptığı örnek çalışmalar Berlin Entegrasyon Senatosu tarafından verilen "Berlin Lalesi" ödülüne layık görüldü. Gülcan Nitsch, grubun kazandığı bu ödül ile Türkçe bir Çevre Dergisi çıkarmaya başladı.

Daha fazla bilgi için: