Güney Haştemoğlu (Sezon 02 - Bölüm 31)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Suça İtilen Çocukların Hayatına Mucize El ile Dokunan Güney Haştemoğlu

"Fark Yaratanlar" programının 9 Haziran 2011 tarihindeki konuğu, 1992 yılında kurduğu Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile çocuk suçluluğunun önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten, kapalı cezaevlerindeki çocuklara ve tahliye sonrasında hayata atılan gençlere destek olmaya çalışan Güney Haştemoğlu.

Haştemoğlu, TÇYÖV ile, çocuk suçluluğunu bütünsel bir yaklaşımla ele alarak, çocukların aile üyelerini ve birincil yakın çevrelerini gözlemleyen çalışmaların yürütülmesine öncülük etti. Vakıf aracılığıyla suçu önleyici çalışmalar yürüten Haştemoğlu, cezaevindeki çocuklara sanatsal, eğitsel ve sportif faaliyetlerle destek oluyor. Tahliye sonrası ise çocuklara, psikososyal desteğin yanı sıra danışmanlık ve meslek edindirme hizmetlerinden faydalanma imkanı sunuyor.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı 2011 kapsamında desteklenen "Küçük Adımlarla Büyük Oyunlar" projesi vakfın 19 yıllık serüveninin geldiği son nokta oldu. Projede hükümlü ve tutuklu kadınlarla çocuklarının daha iyi koşullarda yaşaması için kadın tutukevlerinin düzenlenmesi amaçlanıyor. 12 ay sürecek bu projede Türkiye’de bulunan 5 kadın tutukevinin hepsinde çalışmalar yürütülürken toplamda 1.700 kadın, çocuk ve tutukevi çalışanına ulaşılması hedefleniyor.

Güney Haştemoğlu önderliğinde kurulan TÇYÖV’ün gönüllü eğitim programları kapsamında bugüne kadar 600’e yakın üniversite öğrencisinin, çocuk suçluluğu alanındaki çalışmalara katılımları teşvik edildi.  İstanbul, Ankara ve İzmir kapalı cezaevlerinde 4.000’e yakın çocuğun hayatı değişti.

Daha fazla bilgi için:

www.tcyov.org