Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi - Sivas

1987-1988 eğitim-öğretim yılında Hacı Mehmet Sabancı Lisesi adıyla hizmet vermeye başlayan okul, toplam 13.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 5.600 m2 kapalı alana sahiptir.

Sabancı Vakfı tarafından inşa edilerek kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okul, 2012 yılı Temmuz ayında Anadolu Lisesine dönüştürülerek Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi'nde 30 kişilik 12 derslik, 3 laboratuvar, arşiv, depo, spor salonu, kütüphane ve idari ofisler bulunmaktadır.

Öğrencilerin her yönden donanımlı bir şekilde yetişmeleri için; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önem verilmekte, bu amaçla okulda tiyatro etkinlikleri, bilgi-kültür, kompozisyon yarışmaları, satranç, badminton, voleybol, hentbol ve futbol turnuvaları düzenlenmektedir.

Adres :  Mimar Sinan Mahallesi Kümbet Mevki Merkez - Sivas
Tel :  (346) 227 06 62
Faks :  (346) 227 90 72
Web Adresi www.sabanci.k12.tr