Hacı Ömer Sabancı İlkokulu ve Ortaokulu - Van

1980 yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı İlkokulu ve Ortaokulu, 2011 yılında meydana gelen Van Depremi sonrası yıktırılarak yeniden yaptırılmıştır.

2013 – 2014 eğitim-öğretim yılında tekrar hizmet vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı İlkokulu ve Ortaokulu toplam 17.760 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 6.264 m2 kapalı alana sahiptir.

Okulda 3 adet laboratuvar, 30 derslik, müzik salonu, konferans salonu, spor salonu, kantin, kütüphane, sığınak ve idari ofisler bulunmaktadır. Okul bahçesinde voleybol ve basketbol sahası ve satranç alanı öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Adres :  Abdurrahman Gazi Mahallesi Erciş Yolu 2. Sokak Merkez Van
Telefon :  (432) 223 13 70
Web Adresi www.haciomersabanci.k12.tr
E-Posta haciomersabanciioo@hotmail.com