Sabancı Vakfı | 40. Yıl
Hacı Ömer Sabancı Kız Öğrenci Yurdu - Ankara

1 Aralık 1984 tarihinde hizmet vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı Kız Öğrenci Yurdu, Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilmiştir.

Yurt, 13.900 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 10.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Hacı Ömer Sabancı Kız Öğrenci Yurdu, 28 katı ve modern mimari stili ile Ankara’nın en yüksek ve göz alıcı binalarından birisidir. Yurttan yükseköğretim programlarında öğrenim gören 1.100 kız öğrenci yararlanmakta olup, her katta bulunan duşlar, 200 kişilik çalışma ve okuma odaları, kütüphane, televizyon odası, kantin, yemekhane ve bahçede bulunan Internet kafe gibi olanakları ile öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Yurtta barınan öğrencilere kaliteli, uygun fiyatlı ve hijyenik şartlarda yemek verilmesi, diğer ihtiyaçlarının piyasadan daha ucuza sağlanması amacıyla yurt bünyesinde kantin, yemekhane, kuaför, çamaşırhane, internet, kırtasiye, fotokopi vb. işletmeler bulunmaktadır.

Yurt öğrencileri voleybol, basketbol, güreş ve satranç alanlarında önemli başarılar göstermektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Emniyet Mahallesi Bogaziçi Sokak No:4 Teknik Okullar Beşevler-Ankara
Tel :  (312) 212 67 80
Faks :  (312) 222 34 02