Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu - Adana

5 Ocak 1972 tarihinde Adana’nın kurtuluşu ile aynı günde hizmet vermeye başlayan Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu toplam 7.436 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 3.980 m2 kapalı alana sahiptir.

Yapımı Sabancı Holding ve Türk Eğitim Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu, Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ortak çalışmaktadır.

Yurtta 300 öğrenci barınabilmektedir. Ayrıca, yurtta kalmayıp sadece öğle yemeğinden yararlanan 150 Meslek Lisesi öğrencisi bulunmaktadır. Yurt binasında öğrenci ve öğretmenler için dinlenme odaları, 120 kişilik konferans salonu, her biri 300 kişilik olmak üzere 3 etüt odası, özel çalışma odaları, yemek salonu, televizyon ve sinema odalarının yanı sıra bahçede basketbol sahası bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:175 Seyhan - Adana
Tel :  (322) 436 11 06 Dahili:141
Faks :  (322) 435 76 46