Hacı Ormanoğlu (Sezon 02 - Bölüm 30)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; Öğrencileri için "Goncalar Solmasın Derneği'ni Kuran Hacı Ormanoğlu

Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçen ''Fark Yaratanlar'' programının 9 Mayıs 2010 tarihindeki konuğu, Elazığ'da "Goncalar Solmasın Derneği"ni kurarak çocukların eğitimine katkıda bulunan öğretmen Hacı Ormanoğlu.

Hacı Ormanoğlu kendini öğrencilerinin gelişimine adamış, onlar için projeler geliştiren, öğreten ve üreten 15 yıllık bir öğretmen. Elazığ Avcılı İlköğretim Okulu'nda görev yapan Ormanoğlu, burada, 10 öğrencisiyle 3 sergi açtı ve bir halk oyunları ekibi kurdu. Köy öğretmeni olarak okula gelen yardımlarla 8 köy okulunu kardeş okul ilan eden ve yardımlarda bulunan Ormanoğlu, 2006 yılında da "Goncalar Solmasın Derneği"ni kurdu.

Hacı Ormanoğlu, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için, oturduğu siteye ait boş alanda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün demirbaş listesinden düşmüş sıralardan kitap okuma ve boyama sınıfları oluşturdu. Bu girişimini "TOKİ Evlerinde Goncalar Solmasın Okuma Salonu"na dönüştürdü. Ormanoğlu, Goncalar Solmasın Derneği'yle, ihtiyacı olan öğrencilere klasör yardımında bulundu. Sağlıklı Dişler Bol Gülüşler Kampanyası, Okullarda Şiddeti Önlemeye Yönelik Panel, Eğitim Seminerleri ve Uçurtma Şenliği düzenledi.

Goncalar Solmasın Derneği ile 4.000 çocuğun eğitimine katkıda bulunan ve üniversitelerde "model öğretmenlik" konulu konferanslar veren Ormanoğlu, öğretmenlerin, üniversite öğrencilerinin, dernek üyelerinin yazılarının bulunduğu "Ben Onları Çok Sevdim" isimli bir de kitap yayınladı.

Daha fazla bilgi için:
www.goncalarsolmasin.com