Hacı Sabancı Anadolu Lisesi - Mersin
Hacı Sabancı Anadolu Lisesi - Mersin Hacı Sabancı Anadolu Lisesi - Mersin

1983 yılında Sabancı Vakfı tarafından yapımına başlanmış olup, aynı yıl yapımı bitirilerek 1983-1984 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi toplam 10.000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, 3.000 m2 kapalı alana sahiptir.

Kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş olan okul, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesi'ne dönüştürülerek Hacı Sabancı Anadolu Lisesi adını almıştır.

510 kişilik öğrenci kapasitesi bulunan okul, öğrencilerine orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle öğrencilerini çeşitli program ve okullara, aynı zamanda bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlamaktadır.

Mersin ve civarının en güzel okulu olan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde 30'ar kişilik 17 derslik, bilgisayar ve fen laboratuvarları, 150 kişilik kültür salonu, internet erişimli olmak üzere 25 kişilik kütüphane, idari ofisler, spor ve soyunma odalarının yanı sıra bahçede basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır.

Her yıl mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puan alan bir öğrenciye üniversite öğrenimi süresince “Hacı Sabancı Başarı Bursu” verilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres :  Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Dumlupınar Mah. 33130 Yenişehir - Mersin