Hakan Habip (Sezon 04 - Bölüm 11)
Get the Flash Player to see this player.

Geleceğin Bilim Kahramanları Böyle Yetişiyor!

Sabancı Vakfı “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, “Fark Yaratanlar” programıyla kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Çocukları bilim, sanat, teknoloji ve takım çalışmasıyla yoğurup, geleceğe hazırlamak amacıyla Bilim Kahramanları Derneği’ni kuran Hakan Habip, Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı olarak seçildi.

Bilim Kahramanları Derneği’nin ilk amacı, her yıl düzenlenen First Lego Ligi (FLL) adıyla bilinen küresel robot turnuvasına Türkiye’den takımlar yetiştirmek… Dünyada 60 ülkede 170 bin çocuğa erişerek her sene %20 büyüyen etkinliğe; 9-16 yaş arası çocuklar kurdukları takımla, mekanik problem çözen robotlar tasarlayıp ve her yıl belirlenen temalara göre sorunlara yeni çözüm projeleri geliştirerek katılabiliyorlar. Takımlar; özel okullar, devlet okulları ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulabiliyor.

Hakan Habip’in kurduğu Bilim Kahramanları Derneği’nin gönüllülük bazında düzenlediği etkinlikler sayesinde 22 ilde 9 - 16 yaş arası 5 bin 200 çocuk; 14 haftalık hazırlık dönemlerinden sonra, bilim kahramanı olmak için turnuvalara katıldı. Tüm bu çalışmalar sürecinde gençler, hem bilim ve teknoloji ile uygulamalı olarak tanışıyor, hem de takım çalışmasının değerini öğreniyor.