Sabancı Vakfı | 40. Yıl

Proje Künyesi

Kurum: Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği

Amacı: Kadınların hakları konusunda bilinçlenmeleri

İlleri: Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muş, Samsun, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van

Hibe Tutarı: 200.020 TL

Proje Ortağı: Van Kadın Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği

Proje Süresi: 8 Temmuz 2013 - 7 Temmuz 2014

Mevcut Durum

Kadınlar, okuryazarlık ve genel olarak eğitime katılımdan, iş gücü ve siyasete katılıma kadar birçok alanda dezavantajlı konumdalar. Ayrıca, başta erken yaşta zorunlu evlilik ve şiddet olmak üzere, birçok hak ihlaline maruz kalıyorlar. Bu durum, büyük ölçüde, kadınların yasal haklarının bilincinde olmamalarından kaynaklanıyor.

Projenin Hedefledikleri

• 13 ilde:
    • Yerel sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden seçilen 25 kadına «kadının insan hakları» eğitici eğitimi verilecek.
    • Eğitim alan kadınlar kendi yaşadıkları illerde 500 kadına ulaşarak, hakları konusunda bilinçlendirecekler.
    • Proje bitiminde yapılacak bir değerlendirme toplantısı ile eğitici kadınlar gelecekte yapacakları çalışmaları planlayacaklar.

Projeden Gelişmeler

• Proje ortaklarından oluşan bir Danışma Kurulu kuruldu.
  • Türkiye’nin her yerinden gelen 110 başvuran arasından 25 kadın eğitici adaylığı için seçildi.
  • Eğitici adayları seçilirken, tecrübe, motivasyon ve zaman ayırabilme gibi unsurlara dikkate edildi.
  • 25 potansiyel eğitici 12 günlük kadının insan hakları eğitici eğitimini tamamladı.
  • Eğitimlerini tamamlayan eğiticiler bulundukları yerelde kadınları bilgilendirmek için kadın grupları oluşturmaya başladılar.
Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası