Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı: Muhtar Ve Muhtar Adayı Eğitim Programı

Proje Künyesi

Kurum: Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı

İli: Şanlıurfa

Hibe Tutarı: 16.000 TL

Proje Ortağı: Şanlıurfa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, Mahalli İdareler Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye

Proje Süresi: 1 Eylül 2008 – 30 Nisan 2009

Hedef Grup

Alt sosyo-ekonomik düzeyde yer alan mahallelerdeki toplam 55 mahalle muhtarı ile merkeze bağlı köylerden seçilecek yaklaşık 25 muhtar

Proje Özeti

Proje ile muhtarların kadın sağlığı (ana-çocuk sağlığı, şiddet, adölesan evlilikler, akraba evliliği vb.), kız çocuklarının okula gönderilmesi, risk altındaki kadınların toplumsal hizmetlere ulaşımlarının sağlanması, kadın haklarının korunması konularında aktif olarak çalışmalarını teşvik etmek ve bu konularda farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.