Toplumsal Gelişme Hibe Programı
Get the Flash Player to see this player.

Kadın, genç ve engellilerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını destekleyen Sabancı Vakfı, bu konularda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının projelerini, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında desteklemektedir.

TGHP kapsamında, bugüne kadar toplamda yaklaşık 10 Milyon TL hibe ile desteklenen 54 proje, 72 ilde faaliyet uygulamıştır ve ulusal düzeyde önemli etkiler yaratmıştır. Desteklenen projelerin hikayelerinin yer aldığı “Ekim Zamanı” kitaplarını inceleyebilirsiniz.

Program kapsamında daha önce desteklenen projeler hakkında bilgi almak için ise Desteklenen Projeler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ekim Zamanı

Neden Kadın Genç ve Engelliler?

Türkiye’de 38,7 milyon kadın, 12,8 milyon genç, 8,5 milyon engelli var. Kadın, genç ve engelliler bugün nüfusun büyük bir kısmını kapsıyor. Öte yandan, iş, eğitim, politik katılım gibi çeşitli göstergeler, bu grupların toplumsal hayata eşit ve aktif katılımında sorunlar yaşandığını ortaya koyuyor. “Engelli Kadın”, “Genç Kadın” ya da “Engelli Genç” olduğu için iki kez ayrımcılığa maruz kalan grupların önündeki engeller ise çok daha büyük.

Neden Sivil Toplum Kuruluşları?

Sabancı Vakfı, kadın, genç ve engellilerin eşit haklara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, Toplumsal Gelişme Hibe Programı ile sivil toplum kuruluşlarının (STK’ların) desteklenmesi gerektiğine inandı.

Bunun en az iki nedeni var: 1)İhtiyaç 2)Değişim Potansiyeli. Türkiye’de STK’lara yeterli fon sağlayan yerli kuruluşlar veya vakıfların olmaması bu alandaki ihtiyacı ortaya koyuyordu. Öte yandan dezavantajlı gruplarla yakın çalışan, ihtiyaçları analiz edebilen STK’ların katılımın önündeki engellere yönelik çözüm üretme ve kamuya örnek olacak modeller geliştirme potansiyeli yüksekti.

TGHP süreci ve öncelikli hedef kitle, sorun alanları ve çözüm yaklaşımları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Üyelikler | SSS | Basın Haberleri | Sosyal Medya | Multimedya Galeri | Logo Kullanımı | Site Haritası | İletişim Sabancı Vakfı - Tüm Hakları Saklıdır.   Sabancı Vakfı Facebook Sayfası   Sabancı Vakfı Twitter Sayfası