Fark Yaratanlar Hibe Programı

Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar programıyla, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "sıra dışı kişilerin olağanüstü etkilerini" videolar ve çeşitli iletişim çalışmalarıyla Türkiye ile paylaşmaktadır.

2009 yılından beri bir iletişim projesi olarak yürütülen Fark Yaratanlar Programı kapsamında, çalışmalarını yaygınlaştırmak isteyen Fark Yaratanlar’a destek verebilmek amacıyla özel bir hibe programı açılmış, bu hibe programı 2014-2015 yılları arasında devam etmiştir.

Sabancı Vakfı 10 yıldır Birleşmiş Milletler Ortak Programı Hibe Programı, Fark Yaratanlar Hibe Programı ve Toplumsal Gelişme Hibe Programı olmak üzere 3 kolda sivil topluma destek vermektedir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, verilen desteklerin daha etkili ve odaklı hale gelmesi amacıyla, tüm hibe programlarının 2016 yılında Toplumsal Gelişme Hibe Programı çatısı altında birleştirilmesi kararı alınmıştır.

Bu nedenle, 2014-2015 yılları arasında yürütülen Fark Yaratanlar Hibe Programı, 2016 yılında açılmayacak, tüm hibe başvuruları Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında alınacaktır. Hibe programı ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

2014-2015 yılları arasında Fark Yaratanlar Hibe Programı kapsamında destek verilen projeler şunlardır:

HİBE ALMAYA HAK KAZANAN PROJELER

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE ADI YIL HİBE TUTARI (TL) BÖLGE DURUMU
ALS MNH Derneği Yaşamak Yetmez, Yaşatmak da Lazım 2015 39.874 Adana, Ankara, Antalya, Mersin Tamamlandı
Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Aynı Toprağın Farklı Ezgileri 2015 26.103 Samsun Tamamlandı
Başka Bir Okul Mümkün Derneği Başka Öğretmenler Mümkün! 2015 39.999 Antalya, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Muğla Tamamlandı
Hülya Aydın - Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği Mezopotamya Bebekleri 2015 39.794 Mardin Tamamlandı
Abbas Türnüklü - Hasan Çetin - Anlaşmazlık Çözümü Araştırma Derneği Polatlı Müzakereci-Arabulucu-Lider Öğrenci Yetişiyor 2014 38.230 Ankara Tamamlandı
Alper Kaya - ALS MNH Derneği Yaşamak Yetmez, Yaşatmak da Lazım 2014 40.000 İstanbul, İzmir Tamamlandı
Cavidan Yılmaz - Yaşam Kadın Merkezi Derneği Trabzon'daki Kadınlar Kadın Kooperatiflerini İzliyor 2014 39.980 Trabzon Tamamlandı
Celal Karadoğan - Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Bir Şey Değişir, Her Şey Değişir 2014 34.550 Adana Tamamlandı
Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği YUGLA - Yurtlu Genç Liderler Akademisi 2014 35.200 Ankara, İzmir Tamamlandı