Hibe Programı Deneyim Paylaşım Toplantısı (İstanbul) - 15 Ekim 2010

Sabancı Vakfı Katkılarıyla yürütülen “Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı” (BMOP) kapsamında sürdürdüğü “Sabancı Vakfı Hibe Programı”ndan yararlanan proje sahipleri, deneyimlerini ve başarı hikayelerini paylaşmak üzere 15 Ekim 2010’da, İstanbul’da bir araya geldi.

Deneyim Paylaşım Toplantısı"na, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Çöğgün, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Temsilci Yardımcısı Tunga Tüzer’in yanı sıra programın yürütüldüğü illerin yerel yöneticileri ve kadın kuruluşu temsilcileri ile ulusal basın mensupları katıldı.

Toplantıda 2009 yılında hibe alan ve projelerini 2010 yılında tamamlayan tüm kuruluşların temsilcileri bir araya gelerek deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı. 2009 Hibe Öyküleri broşürü için tıklayınız...

Toplantıda  İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Çöğgün, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Temsilci Yardımcısı Tunga Tüzer ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı birer konuşma yaptılar.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: "Desteklediğimiz projelerle, bugüne kadar doğrudan 13 bin, dolaylı olarak 300 bin kişiye ulaştık" dedi.

Sabancı Vakfı olarak dört yıldır sürdürülen Ortak Program ile önemli başarılar, güzel sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Güler Sabancı şöyle konuştu: "2006 yılından bu yana sürdürülen ve toplam 2 milyon 900 bin dolara ulaşan Ortak Program bütçesinin 1 Milyon 800 bin Doları’nı Sabancı Vakfı olarak karşıladık. Dört yılda, kadın kuruluşları sayısında yüzde 35’lik bir artış oldu. Programın en önemli çıktılarından birisi ise İçişleri Bakanlığı’nın, 6 ilde hayata geçirilen Yerel Eşitlik Eylem Planlarının ve Yerel Eşitlik Birimlerinin tüm illerde yaygınlaştırılması amacıyla yayınladığı Genelge oldu. Bundan dört yıl önce Ortak Programa girerken, Sabancı Vakfı Hibe programını başlatmamızın tek sebebi vardı: “teşvik etmek, başlangıç oluşturmak”. Programın hedeflere ulaşıp ulaşmadığını ölçüyoruz, gelişmeleri izliyoruz ve paylaşıyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda; programımızın hedeflerine ulaştığını görüyoruz."

Açılış konuşmalarını takiben Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında yürütülen projelerin başarı hikâyeleri ve öyküleri katılımcılar, kamuoyu ve basın ile paylaşıldı. Proje yürütücüleri deneyim paylaşımının ardından medya mensuplarının ve katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise; 2009 yılında hibe alan proje sahipleri, yerel yöneticiler, Sabancı Vakfı Programlar Ekibi ve Habitat için Gençlik Derneği temsilcilerinin katıldığı “sürdürülebilirlik” konulu atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmalarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik illerde yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Bilgi paylaşımının ardından Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Genel Sekreteri Başak Saral’ın kolaylaştırıcılığında sürdürülebilirlik, kurumlar arası iletişim ve işbirliği konularında tartışma fırsatı buldu.

Hibe Programı Deneyim Paylaşım Toplantısı'nın detaylı Toplantı Notları için lütfen tıklayınız...