Hibe Programı Deneyim Paylaşım Toplantısı (Nevşehir) - 26 Ekim 2009
Get the Flash Player to see this player.

Sabancı Vakfı'nın yürüttüğü Hibe Programı'ndan yararlanan proje sahiplerinin deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaşmaları amacıyla Nevşehir'de Dedeman Kapadokya Hotel’de "Deneyim Paylaşım Toplantısı" gerçekleştirildi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Nevşehir Valisi Osman Aydın, İçişleri Bakanlığı BMOP Ulusal Koordinatörü Mustafa Çöğgün, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın yanı sıra programın yürütüldüğü illerin vali, belediye başkanı ve kadın kuruluşları temsilcilerinin, İstanbul'dan gelen ulusal basın mensupları ile yerel basının katıldığı toplantıda 2008 ve 2009 yıllarında hibe alan tüm kuruluşların temsilcileri "Deneyim Paylaşım Toplantısı"nda bir araya gelerek deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı.

2008 Hibe Öyküleri broşürü için tıklayınız...

Toplantıda Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İçişleri Bakanlığı BMOP Ulusal Koordinatörü Mustafa Çöğgün, Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı birer konuşma yaptılar.

Toplantıda konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: "Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" çok ortaklı bir program. Dört yıla yakın bir süredir başarıyla yürütülüyor" dedi.

Yerel Eşitlik Eylem Planlarının hayata geçirilmesini sağlamak üzere ilk adımların Sabancı Vakfı Hibe Programı ile atıldığını vurgulayan Güler Sabancı şöyle konuştu: "Sabancı Vakfı olarak Hibe Programı'nı hayata geçirmemizin temel amacı: Yerel Eşitlik Eylem Planlarının hayata geçirilmesine destek olmak, kurumları cesaretlendirmek, teşvik etmektir. Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklediğimiz projelerle bugüne kadar doğrudan ulaşılan kişi sayısı yaklaşık 10 bini, dolaylı ulaşılan kişi sayısı ise 100 bini buldu. Özverili çalışmaları için tüm proje sahiplerine ve ortaklarına gönülden teşekkür ediyorum."

Açılış konuşmalarını takiben 2008 proje sahipleri sunumlarını gerçekleştirerek projelerini anlattılar. Böylece 2008 proje sahipleri Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında hem başarı hikâyeleri ve öykülerini katılımcılar, kamuoyu ve basın ile paylaşmış oldular hem de 2009 proje sahiplerine proje uygulaması hakkında deneyimlerini aktarmış oldular. Proje yürütücüleri sunumlarından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise; BMOP ve Sabancı Vakfı açılış konuşmaları ardından 2008 ve 2009 yılında hibe alan proje sahipleri, moderatör Rana Birden Çorbacıoğlu kolaylaştırıcılığında deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu. Atölye çalışmalarında Rana Birden Çorbacıoğlu’nun 2008 proje sorumlularıyla projelerini yürütürlerken karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri, programın sürdürülebilirliği ve proje ortaklarıyla ilişkiler gibi konularda gerçekleştirdiği anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı.

Sunumun ardından hızlı tanışma aktivitesiyle birbirini tanıyan 2008 ve 2009 proje sahipleri,  proje koçluğu bölümünde 2008 proje sahipleri, BMOP koordinatörleri ve Sabancı Vakfı Programlar ekibinden projelerini uygulamaya yönelik tavsiyeler aldılar. Eğitimlere ayrılan ikinci günde ise Rana Birden Çorbacıoğlu ile "PCM ve Etki Değerlendirmeye Giriş", İnanç Mısırlıoğlu ile "Etkili İletişim" seminerleri gerçekleştirildi.

Hibe Programı Deneyim Paylaşım Toplantısı'nın detaylı Toplantı Notları için lütfen tıklayınız...