Hüseyin Parlak (Sezon 02 - Bölüm 29)
Get the Flash Player to see this player.

Haftanın Fark Yaratanı; “Öğrenme Merkezi” ile Eğitimi Teknolojide Buluşturan: Hüseyin Parlak

"Fark Yaratanlar" programının 26 Mayıs 2011 tarihindeki konuğu, her öğrencinin eğitimden eşit şekilde yararlanması amacıyla, “Öğrenme Merkezi” projesini hayata geçiren ve uygulanması için titizlikle çalışan Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak.

Parlak, Ankara’nın az nüfuslu, gençlerin ve özellikle kadınların sosyalleşme sorunu bulunan ilçelerinden Çamlıdere’de, kaymakam olarak görev aldığı dönemde, “Çamlıdere Öğrenme Merkezi” projesini hayata geçirdi. Parlak’ın, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamento'su tarafından duyurulan ve takip edilen "Life Long Learning Programme" (Hayat Boyu Öğrenme) kapsamında geliştirdiği “Çamlıdere Öğrenme Merkezi”, ücretsiz bilgisayar kullanımını sağlayan etüt çalışma alanları, kütüphane, 3-6 yaş için oyun salonu ve sinevizyon toplantı alanlarından oluşuyor.

Hüseyin Parlak, “Öğrenme merkezi” ile Çamlıdere halkının eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı, çocukların okuldan sonra ders çalışabilecekleri, etüt yapabilecekleri, aile boyu öğrenmeye uygun bir yaşam alanı yarattı. Merkez’den bugüne kadar 900 öğrenci ve 90 öğretmen faydalandı.

Daha fazla bilgi için: