Sabancı Vakfı | 40. Yıl
İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Yurdu - Adana
İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Yurdu - Adana İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Yurdu - Adana İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Yurdu - Adana

2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Yurdu 1.922 m2 kapalı alana sahiptir.

Önceleri Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyonu olarak hizmet veren bina 2011 yılında Sabancı Vakfı tarafından bakım-onarımdan geçirilmiş ve İhsan Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne bağlı kız yurdu olarak hizmet etmek amacıyla kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Kız öğrencilerin her türlü barınma gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak özellikteki yurt, 150 öğrenci kapasiteli olup, yatakhaneler dışında ayrıca 16 kişilik kütüphane, çalışma odaları, 100 kişilik yemekhane, yemekhane ile kullanılabilen 40 kişilik etüt salonu bulunmaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres :  Turhan Cemal Beriker Bulvarı Erkek Lisesi Yanı Seyhan-Adana
Tel :  (322) 435 69 58
Faks :  (322) 433 38 49